Tips voor het kopen of leasen van een nieuwe auto

Tips voor het kopen of leasen van een nieuwe auto


Tips van LEASEOFFERTE.com voor het kopen of leasen van een nieuwe auto.

 

Start op de landelijke automerken websites

Voor het selecteren van een nieuwe auto start u online. Wanneer u een auto gaat leasen weet u als het goed is wat uw leasebudget is waarbinnen u kunt leasen en welke merken en types auto's daar ongeveer onder vallen. Wanneer u een auto wilt gaan kopen weet u als het goed is wat u ongeveer qua aanschafprijs wilt besteden. Wij raden u aan te starten bij de merkwebsites (bijvoorbeeld: Volkswagen, Audi, Opel, Ford, Renault, Nissan, Mercedes, BMW) van de verschillende automerken en daar in de Car configurator uw ideale auto samen te stellen.

Op een nieuwe auto krijgt u korting

De prijzen die u in de car configurators ziet, zijn de bruto-prijzen zonder korting. U krijgt bij aanschaf of leasing van een nieuwe auto in de meeste gevallen een korting. Wanneer u een auto gaat leasen middels operational lease krijgt uw leasemaatschappij een vooraf bepaalde korting van de dealer.

Wanneer u de auto gaat kopen met financial lease moet u zelf met de dealer onderhandelen over de korting die u kunt krijgen. Ook als u de auto particulier of zakelijk gaat aanschaffen. LEASEOFFERTE.com kan u helpen met de aanschaf of leasen van uw auto.

Hoeveel korting krijgt u op een auto?

Het blijft een lastig spel om te achterhalen hoeveel korting u kunt krijgen bij aanschaf of financial lease van een nieuwe auto. Een dealer heeft gemiddeld 7- tot 12% marge welke berekend wordt over de netto catalogusprijs (= verkoopprijs exclusief BTW en BPM) van een auto en tracht hier altijd zo'n 2% van NIET weg te geven. Het verschilt echter sterk per merk en type of actie uitvoeringen. Bij kleine, goedkope auto's wil de dealermarge nog wel eens lager zijn. Ook krijgen dealers van hun importeurs periodiek bonussen uitgekeerd die extra marge opleveren als ze hun verkoopdoelstellingen halen. Daarnaast krijgen dealers van hun importeurs een constante stroom aan actiemodellen die met allerlei opties, extra's en andere voordelen verkocht kunnen worden. Op de actiemodellen krijgen de dealers vaak minder marge en hebben ze minder mogelijkheden om korting weg te geven.

Bijtelling berekenen

Bij het zakelijk leasen van een auto en wanneer u deze ook privé gaat gebruiken dient u bijtelling te betalen. Het is in dat geval handig te weten dat u weet in welke bijtellingscategorie de betreffende auto valt. Het bijbehorende bijtellingspercentage wordt geheven over de cataloguswaarde (verkoopprijs van de auto inclusief fabrieksopties inclusief BTW en BPM) Bij de meeste merkenwebsites wordt de fiscale bijtelling die op de auto van toepassing is weergegeven. U kunt uw bijtelling ook hier berekenen (Autoweek). Wanneer u een auto als particulier aanschaft dan heeft u niets te maken met de fiscale bijtelling.

Bij LEASEOFFERTE.com kunt u terecht voor de inkoop van nieuwe auto's of nieuwe bedrijfswagens

LEASEOFFERTE.com heeft landelijk centrale inkoop afspraken gemaakt met verschillende leveranciers en autodealers. Hierdoor bespaart u veel tijd. Mocht u hierover vragen hebben neem dan contact met ons op.