Tips voor het inruilen of verkopen van uw auto

Tips voor het inruilen of verkopen van uw auto


Tips LEASEOFFERTE.com voor het inruilen of verkopen van uw auto

U kunt zelf in bepaalde mate onderzoeken hoeveel uw huidige auto waard is. U kunt dit doen door naar Autotrack te gaan en daar te zoeken naar auto's die vergelijkbaar zijn met uw eigen auto. Let hierbij op type, uitvoering, bouwjaar, kilometerstand, kleur, uitrusting, algehele staat, etc. Bij deze auto's staan de vraagprijzen van de autobedrijven die ze te koop hebben staan.

Wat is de waarde van uw auto?

Houd er wel rekening mee dat dit vraagprijzen zijn waar autobedrijven verkoopmarge op hebben. Uit deze marge kan bij verkoop korting gegeven worden en worden de kosten voor garantie en de afleverkosten uit deze verkoopmarge gedekt. De waarde van uw auto is lager dan de vraagprijzen van vergelijkbare auto's die autobedrijven verkopen.

Uw auto verkopen aan een autobedrijf

Wanneer u een nieuwe of gebruikte auto koopt bij een autobedrijf en daarbij uw huidige auto in wilt ruilen zal een dealer z'n best doen om de deal met u te sluiten en een zo goed mogelijke prijs voor uw auto bieden.

Wanneer u echter niets koopt maar uw huidige auto te koop aanbiedt aan een autobedrijf, wordt het minder makkelijk een goede prijs voor uw auto te krijgen. Als een autobedrijf uw auto al wil kopen krijgt u een handelsprijs geboden. Uitzonderingen daargelaten is het rechtstreeks verkopen van uw auto aan een autobedrijf meestal niet de beste optie.

Uw auto zelf verkopen op Marktplaats

Nadat u onderzocht heeft wat de waarde van uw auto is kunt u besluiten deze zelf op bijvoorbeeld Marktplaats of Autoscout24 te verkopen. Als eigenaar / gebruiker van de auto heeft u ten opzichte van autobedrijven het nadeel dat u aan een koper geen garantie kunt geven. Daarentegen heeft u het voordeel dat u een goed, vertrouwenwekkend eigen verhaal met specifieke details over de auto kunt vertellen. Wij raden u aan een goed verhaal te schrijven en zo transparant mogelijk te zijn over de staat van onderhoud van de auto en aan te geven waarom u deze verkoopt.

Wat veel particuliere verkopers van auto's op Marktplaats verkeerd doen is het volgende:

  • Er worden te weinig foto's of foto's van matige kwaliteit geplaatst. Zorg dat de auto er perfect bij staat en plaats het maximaal aantal foto's dat mogelijk is. Vergeet niet om detailfoto's van interieur, dashboard, kilometerstand, motorruimte, kofferruimte, velgen, instructie- en onderhoudsboekjes en foto's van alle zijden rondom te maken. Zorg ook voor schone vloermatten op de interieurfoto's. Vergeet niet de auto in een nette ambiance te fotograferen. Geef de koper hiermee een goede indruk 
     
  • Zorg dat u een nette, gedegen advertentietekst schrijft die vertrouwen wekt. Het wemelt op Marktplaats van auto-advertenties met tekst en spelfouten. Een potentiële koper kan door een dergelijke advertentie een totaal verkeerde indruk van een verkoper krijgen en besluiten geen contact op te nemen.

Het beste is om in de gaten te houden hoeveel keer uw advertentie is bekeken en hoeveel keer de advertentie als favoriet is opgeslagen. Als de auto wat langer te koop staat kunt u de advertentie periodiek omhoog plaatsen om deze weer bovenaan in de zoekresultaten te laten weergeven of u verlaagd de vraagprijs.