Motor-Motorfiets-Elektrische Motorfiets

Motor-Motorfiets-Elektrische Motorfiets

Motor, Motorfiets of Elektrische motorfiets Leasen?

✓ Bereken uw leaseprijs online! ✓ Financial lease ✓ Snel & Eenvoudig  


Bent u ondernemer (ZZP'er) en wilt u zakelijk een motor leasen? Dat kan!
 

 


 

 

Naast een lease auto is een motorfiets zakelijk leasen ook mogelijk. Zo kunt u bij ons een motor leasen die u zelf hebt uitgezocht. Het leasen van een (elektrische) motorfiets is op basis van financial lease. Ook zijn er verschillende belastingvoordelen mogelijk!

Met behulp van LEASEOFFERTE.com kunt u als zelfstandig ondernemer een motor leasen zonder uw liquide middelen aan te hoeven spreken. Door samenwerking met vele financieringslijnen denken wij graag met u mee en zorgen wij voor een zo gunstig mogelijk financial lease voorstel welke het beste aansluit bij uw specifieke wensen.

Via LEASEOFFERTE.com kan zowel nieuwe als gebruikte motoren zakelijk worden geleased middels financial lease. Met een financial leasecontract betaalt u gedurende de looptijd vaste maandelijkse leasetermijnen en er is geen beperking met betrekking tot gereden kilometers. Verder bepaalt u zelf de looptijd en is het mogelijk een reële restwaarde (slottermijn), een aanbetaling of een inruil in de leaseberekening mee te nemen. Dit zorgt voor een lagere maandlast. 

WAT KOST EEN MOTOR LEASEN?

Met de lease calculator van LEASEOFFERTE.com kunt u eenvoudig berekenen wat het leasen van een motorfiets die u op het oog heeft maandelijks gaat kosten. U kunt zelf een aantal berekeningen maken met onze lease calculator voor verschillende looptijden met of zonder een aanbetaling, inruil en/of slottermijn. Zo bepaalt u zelf welke leasecalculatie het beste past.

 

 

BEREKEN HET LEASEBEDRAG EN PLAATS UW LEASEAANVRAAG!Op deze pagina kan eenvoudig het leasetarief worden berekend voor de motor die u op het oog hebt. Maak uw berekening met onze leasecalculator. Vul alle benodigde gegevens en druk na controle op verzenden. U ontvangt per e-mail een voorlopig leasevoorstel met daarin de gevraagde informatie die wij nodig hebben om uw aanvraag te beoordelen. Binnen één werkdag laten wij weten of uw aanvraag is goedgekeurd!

LEASEOVEREENKOMST 

Een financial leaseovereenkomst is doorgaans een drie-partijen-overeenkomst tussen u (de lessee), de leverancier (motorfiets dealer) en de financieringsmaatschappij (de lessor). Alle partijen dienen de leaseovereenkomst te ondertekenen. LEASEOFFERTE.com verzorgt de totale afhandeling. De financieringsmaatschappij zal het te financieren bedrag rechtstreeks aan de leverancier voldoen. Daarna kan de motor aan u worden afgeleverd.

SEGMENT MOTORFIETSEN

 • Allroad
 • Chopper
 • Motorscooter
 • Sportief Toeren
 • Supersport
 • Toermotor

MERKEN ELEKTRISCHE MOTOREN

FISCALE VOORDELEN ZAKELIJKE ELEKTRISCHE MOTORFIETS
 

Een elektrische motorfiets kent een aantal fiscale voordelen bestaande uit een aantal subsidies en of fiscale vrijstellingen. Deze mogelijke fiscale voordelen zijn landelijk. Informeer bij uw gemeente of provincie welke van toepassing zijn. Mogelijk zijn er nog andere subsidies van toepassing voor de aanschaf van een elektrische motor.

Daarnaast heeft u als ondernemer mogelijk nog een aantal onderstaande voordelen. Omdat deze kosten vanuit uw bruto winst (of loonbelasting bij ondernemer/werknemer) betaald worden, betaalt u ook nog eens minder inkomstenbelasting. 

De volgende voordelen zijn (mogelijk) van toepassing bij aanschaffing van een zakelijke elektrische motorfiets:

 • Geen bijtelling over cataloguswaarde
 • BTW aftrekbaar (21 %)
 • MIA (Milieu Investeringsaftrek)
 • KIA (Kleinschaligheid Investeringsaftrek 28%) 

Als zakelijk motorrijder kunt u gebruik maken van zeker één van de onderstaande investeringsregelingen (zolang deze van kracht zijn en blijven).
 

De KIA geldt voor iedere ondernemer die meer dan 2.300 euro investeert. Hiervan kunt u 28 procent van de aanschafprijs aftrekken van uw inkomen. 

Ook is het mogelijk een beroep te doen op een andere fiscale regeling wanneer u zakelijk een elektrische motorfiets koopt,  Namelijk de milieu-investeringsaftrek (MIA), waarmee een bepaald bedrag van de investering van uw winst mag worden afgetrokken. Ons advies is om goed uit te zoeken welke regels en voorwaarden van toepassing zijn, dit kan lonend zijn en u een behoorlijke besparing opleveren. 

Wegenbelasting (Motorrijtuigenbelasting) bij ELEKTRISCHE MOTORFIETSEN

In Nederland heeft de overheid volledig elektrische motorfietsen zolang deze van kracht zijn en blijven vrijgesteld van de wegenbelasting of motorrijtuigenbelasting. 

BPM VRIJ

Volledig elektrische motorfietsen zijn vrijgesteld van BPM.

MOTOR TIJDENS DE LEASEPERIODE INRUILEN?
 

U heeft de mogelijkheid uw motor tijdens de looptijd van de overeenkomst in te ruilen voor een andere motor. De oorspronkelijke contractvoorwaarden blijven dan wel gelijk. Bij inruil van de geleasede motorfiets is het mogelijk het bij te betalen bedrag inclusief het openstaand saldo van de bestaande overeenkomst, met een nieuwe leaseovereenkomst te verrekenen. Uiteraard tot maximaal 100% van de aanschafprijs exclusief BTW.

BELASTINGVOORDELEN VOOR ZAKELIJK LEASEN VAN EEN MOTORFIETS

Net als bij een auto van de zaak zijn ook de kosten van een motor aftrekbaar. Denk hierbij aan:

 • Benzinekosten, onderhoudskosten en andere kosten.
 • BPM via de afschrijving;
 • De totale leasekosten;
 • De motorrijtuigenbelasting;
 • Verzekeringspremies.

Weten of u bij aanschaf van een motor gebruik kunt maken van de KIA? Kijk dan op de website van de Belastingdienst. 

VOORWAARDEN MOTOR LEASEN VAN DE ZAAK

Om de kosten van de zakelijke motorfiets fiscaal te kunnen opvoeren moet worden aangetoond dat:

 • U de motor nodig hebt voor uw onderneming;
 • U de motorfiets minimaal 10% zakelijk gebruikt, aantoonbaar met een sluitende rittenregistratie.

AFSCHRIJVINGSKOSTEN

U schrijft een motor van de zaak af op basis van een reëel ingeschatte restwaarde van de motorfiets. Voor de bepaling van de restwaarde kunt u overleggen met de leverancier, uw motorfiets dealer. Zij hebben de juiste kennis en kunnen goed inschatten wat uw motor na de door u gekozen looptijd nog waard is.

BIJTELLING BEREKENEN MOTORFIETS 

Wanneer de motor ook privé gebruikt gaat worden, dan krijgt u te maken met een privé bijtelling. Bij een motorfiets is er geen maximum van 500 kilometer voor privé gebruik, wat bij een zakelijke lease auto wel het geval is. Er is sprake van een forfaitaire bijtelling. De bijtelling van een motorfiets wordt gebaseerd op de werkelijke kosten voor privégebruik, De bijtelling van een motor bereken je als volgt: (totale privé kilometers : som van alle kilometers x kosten van de motor) (exclusief eventuele boetes).

 

Heeft u vragen mail of bel ons!

Lease calculator

Bereken uw lease (stap 1)
Object Motor-Motorfiets-Elektrische Motorfiets
Aanschafprijs 0,00
Aanbetaling 0,00
Slottermijn 0,00
Looptijd 12 maanden

Bereken uw lease (stap 1)
Object
Motor-Motorfiets-Elektrische Motorfiets
Aanschafprijs
0,00
Aanbetaling
0,00
Slottermijn
0,00
Looptijd
12 maanden
Maandbedrag
0,00 p/m
Alle velden met een * zijn verplicht.